Yurtdışı İş Başvuru Formu Nasıl Doldurulur ?

0

Yurtdışı hayali kuran hemen hemen herkesin merak ettiği en önemli konulardan biri de yurtdışı iş başvuru formu ve bu formun nasıl doldurulacağıdır. Biz de bu yazımızda hem bu formun ne olduğuna hem de nasıl doldurulduğuna dair ufak ipuçları vereceğiz. Aynı zamanda nereye ne şekilde teslim edileceğine de değineceğiz.

Yurtdışı İş Başvuru Formu Nedir?

Her firma ya da kuruluş için ayrı ayrı olmakla birlikte, genelde iş başvuru formları 2 şekilde olmaktadır. Birincisi özgeçmişinizin yer aldığı CV olarak bilinen Cirriculum Vitae ve ikincisi ise başvuru yaptığınız firmanın kendi hazırladığı başvuru formları. CV için bir başka yazımızda daha geniş bir perspektifte yazı kaleme almayı düşünüyoruz ama şu an için sizin de merak ettiğiniz yurtdışı iş başvuru formu üzerinde durmanın daha doğru olduğunu düşünüyoruz.

İş başvuru formlarında genellikle şahsi bilgilerinizin yanı sıra iletişim ve adres bilgileriniz yer almaktadır. Bununla birlikte, eğitim bilgileriniz ve iş başvurusunda bulunduğunuz alan ile ilgili deneyimleriniz istenir. Son olarak ise açıklama kısmı ve referans kısmı yer almaktadır.

Başvuru Formu Doldururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yurtdışı başvuru formu doldururken, kimlik ve adres bilgilerinizin doğru olduğundan emin olmanız gerekir. Özellikle rakamlarla ifade ettiğiniz kısımlar doğru olmalı; aksi durumda, girişleriniz ve başvurularınız olumlu olsa dahi size dönüş yapılamamasına neden olabilir. T.C kimlik no ve iletişim bilgileriniz bunlardan sadece birkaçı.

Referansınız varsa, bunu muhakkak bildirmeniz avantajınıza olacaktır. Özellikle yurtdışı firmaları, referanslara büyük önem vermektedir.

Formlar Nereye Verilir?

Aksi belirtilmediği müddetçe formlar 2 şekilde teslim edilir. Başvuru yapacağınız firmanın online web sitesine veya iş yerine doğrudan başvuru yapabilirsiniz. Firmanın online sitesinden giriş yapabilmek için doğru adımları takip etmeniz gerekir. Firmadan, elden yapacaksanız da; bu durumda İnsan Kaynakları  departmanına başvuru yapmanız gerekir.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer adımsa; doğrudan veya başkası aracılığı ile başvuru yapabilecek olmanız. Özellikle mülakat yapılacaksa; bu durumda, başvuruyu kendiniz bizzat yapmanız gerekir. Aksi durumda hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Eğer elden yapılmayacaksa, bu durumda herhangi bir yakınınız başvuruyu yapabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.