Faktöring Şirketleri Nedir? Faktoring Şirketlerine Kredi Ödemesi

Bu yazımızda faktoring şirketleri hakkında bilgiler vereceğiz? Faktoring şirketleri nedir, ne iş yapar? Faktoring şirketlerinden alınan krediler nasıl geri ödenir? Bu soruların cevaplarına ve daha fazlasına ulaşabileceğiniz dopdolu bir içerik.

Faktöring Şirketleri Nedir?

Günümüzde yaşanan ekonomik sıkıntıların bireyler tarafından oldukça sıkıntı yarattığını söylemek doğru olacaktır. Tabi ki bu ekonomik sıkıntıların kaynağı enflasyon ve dış borçlanmayla artan döviz kuruyla beraber olduğunda milli para değer kaybetmekte ve haliyle hane halklarının ellerinde bulundurdukları paraların ve varlıkların değerleri ciddi anlamda düşmektedir. Bununla birlikte hane halkının bütçe planlama ve tasarruf eğilimlerinde de olumsuz aksiyonlar yaşanmaktadır.

Haliyle bu durum bireylerin para ihtiyaçlarını kredi yoluyla gidermesine yol açmıştır. Kredi talebi genel olarak bankalar tarafından yapılsa da bankaların çeşitli şart ve prosedürleri bireylerin kredi alamamasına sebep olabilmektedir. Bu şartlar genellikle kredinin geri ödenmesi sonucunda bireyin karşılayıp karşılayamayacağı şartıdır. Her ne kadar bu durumlarda kefil durumu söz konusu olsa da bankalar bazı durumlarda kefil kabul etmeyebilmektedir.

Haliyle bireyler bankalar dışında kredi alabileceği yerlere gitmekte veya borçlanma yoluna gitmektedir. Ancak kredi alınabilecek ve tamamen yasal olarak hizmet veren çeşitli kurumlar bulunmaktadır. Çeşitli faiz oranları ve koşullara bağlı olarak kurumsal bir kredi imkânı sağlayan şirketlere faktöring şirketler denmektedir.

Faktöring şirketler tamamen BDDK kanunları kapsamında ve yasal olarak hane halkına veya işletmelere kredi hizmeti verebilmektedir. Faktöring şirketler kendi içlerinde çeşitli kredi politikaları uygulayabilmektedir. Bu politikalar aynı zamanda bireylere uygulanan şartları ve prosedürleri beraberinde getirmektedir. Bu şart ve prosedürleri sizlerle net bir şekilde paylaşacak olursak;

  • Öncelikle faktöring şirketlerden kredi almak isteyen bireylerin 18 yaşından büyük olması gerekmektedir.
  • Faktöring şirketler kredi alacak bireylerin kişisel bilgileriyle, kredi verme öncesi bir güvenlik araştırması yapacağından kredi için başvuran kişilerin doğru bilgiler vermiş olması gerekmektedir.
  • Kredinin verilebilmesi ve geri ödemesinin yapılabilmesi için krediyi alacak kişilerin hukuki yönden tüzel kişiler olarak kabul edilmiş olması gerekmektedir.
  • Bunun yanında kredi başvurusu yapmadan varlık bilgilerinin, maaş bordolarını ifade eden belgelerin toplanması ve faktöring şirketlere iletilmesi gerekmektedir.
  • Eğer herhangi bir banka tarafından yasal takipteyseniz veya varlıksal olarak çekeceğiniz krediyi ödemeyecek durumdaysanız, başvuru yaparken mutlaka kefil bilgilerini de göndermeniz gerekmektedir.
  • Kefil gösterilecek kişinin mutlaka tüzel kişi olması ve kredinin geri ödemesini karşılayacak varlık ve parasal değere sahip olması gerekmektedir.

Bunların dışında faktöring şirketlerin kredi talep eden bireylere uyguladığı çeşitli parasal politikalar bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi faiz oranları olmaktadır. Faiz oranları faktöring şirketlerin çalışma yapısına göre farklılık göstermektedir. Ancak genel anlamda bir faiz oranını ele alacak olursak %2,5- %10 arası olduğunu söylemek mümkündür. Bunun yanında faiz oranları kredi talep eden kişinin geri ödeme kısmında belirttiği vade süresine ve kredinin tutarına göre de farklılık göstermektedir.

Faktöring Şirketlerden Alınan Kredilerin Ödemesi Nasıl Yapılır?

Faktöring şirketlerin kredi sistemi faizi ve kuralları bankalara göre daha katı olduğundan belli başlı ödeme sistemleri kapsamında çalışmaktadır. Bu ödeme kapsamları genellikle vade şeklinde yürüse de ödeyememe durumunda yasal takip süreci olamayacağı gibi kredi alan bireylerin mahkeme sürecine sokulması kaçınılmazdır. Bunun yanında faktöring şirketlerden alınan kredilerde haciz riski daha fazladır. Bu sebeple kredi alacak kişilerin dikkatli bir şekilde faktöring şirketleri araştırması ve kredi talebini bu araştırmalara göre yapması gerekmektedir.

Faktoring şirketleri ile ilgli ayrıntılı bilgileri bu yazımızda sizlerle paylaştık. Dilerseniz işlem hacmine göre en yüksek kripto para borsaları ve en iyi forex şirketleri sayfalarına da göz atabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:Borsada Tek Fiyat İşlem Kuralı Nedir? Neden ve Nasıl Uygulanır?
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

dalgalı kur rejimi nedir
Dalgalı Kur Rejimi Nedir? Dalgalı Kur Rejiminin Uygulanışı
ödev yaparak para kazanmak
Ödev Yaparak Para Kazanmak Mümkün mü? Ödev Yaparak Nasıl Para Kazanılır?
Bank Run nedir, neden yaşanır
Bank Run Ne Demek? Bank Run Sebepleri ve Sonuçları Nelerdir?
borsada operasyon mu var, nihat özçelik kimdir
Borsada Operasyon Haberleri Doğru mu? Nihat Özçelik Kimdir?
borsada tek fiyat işlem yöntemi nedir
Borsada Tek Fiyat İşlem Kuralı Nedir? Neden ve Nasıl Uygulanır?
2023 en çok kaybettiren hisseler
2023’te En Çok Düşen Hisseler, En Çok Kaybettiren Hisse Senetleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Para Piyasa | © 2023 |