Rusya Asgari Ücret, İş Olanakları ve İşçi Maaşları

0

Tüm ülkelerde olduğu gibi Rusya’da da çalışanlar için asgari ücret uygulamaları bulunmaktadır. Ülkeler çalışan kesim için taban fiyat uygulaması getirmektedirler bunun adı da asgari ücret uygulaması olmaktadır. Bu yazımızda sizlere Rusya’da asgari ücret ne kadar ? Rusya’da ki asgari ücret ile yaşamak hakkında bazı bilgiler sunmaya çalışacağız.

Asgari Ücret Uygulamaları

Ülkelerin iktisadi değerleri, sürekli olarak kendisini güncellemektedir. Bu yüzden de gerekli olan bütün makroekonomik unsurların doğru analiz edilmesi gerekir. Son yıllarda dünyada meydana gelen dalgalanmalar ve kur farkı da, bu analizin ne kadar doğru olduğunun bir kanıtıdır. Dünyada gerçekleşen ve yayılan kapitalist düzen karşısında, devletlerin sosyal görevlerinden bir tanesi de vatandaşlarını korumaktır. Özellikle işverenlerin, işçileri insanlık kapasitesinin üzerinde bir şekilde çalıştırması ve yaşam standartlarının çok altında bir maaş vermesi; hükümetleri bu konuda bir çalışma yapmaya itti. Bu yüzden de hükümetler, alt taban uygulaması başlattı ve bu sayede asgari ücret uygulamalarının temeli atıldı. Artık sigortalı olarak çalışılan yerlerde, asgari ücretin altında maaş vermek yasaklanmıştır.

Rusya’da Asgari Ücret Uygulaması

Rusya’da toplamda 5 milyona yakın asgari ücretle çalışan kişi vardır. Bu yüzden de her türlü durumların ve yaşam standartlarının, asgari ücretle geçinen kişilere göre değiştirilmesi gerekli oldu. Rusya’nın yerel para biriminin, dolar karşısında güçsüz olması; aslında yaşam standartlarının kötü olduğu anlamına gelmez. Son yapılan %21 oranında zamla beraber, yaşam standartları için belirlenen seviyeler yakalanmıştır. İşçi Bayramı esnasında verilen bu söz sayesinde, artık Rusya’da asgari ücret ve geçimlik gereken asgari tutar arasında bir eşitlik sağlanmıştır.

Rusya’da Asgari Ücret Ne Kadar?

Rusya’da son zamanlarda belirlenen %21’lik zam artışı ile beraber, 9489 ruble olan asgari ücret, 140 dolara karşılık gelmektedir. Rusya kendi içerisinde ekonomik anlamda güçlü bir ülke olduğu için, aslında bu şartların yükseltilmesiyle doğru bir hamle gerçekleştirilmiş olacaktır. Rusya’da haftalık çalışma saatleri, diğer ülkelere göre biraz fazladır. Özellikle ülkemizden oraya giden Türk inşaat şirketlerinde de bu durum görülmektedir. Rusya’da kiraların genel olarak 500 ruble olduğu düşünülürse, aslında kritik durumun Rusya’da da kendisini gösterdiği anlaşılır.

Dünyanın hiçbir ülkesinde asgari ücret, sosyal hayatın karşılanmasına yetmemektedir. Rusya’da aylık ulaşım kartlarının 2000 ruble ve sinema biletlerinin 400 ruble olduğu düşünülürse, aslında toplamda zaten asgari ücrete yakın bir meblağ çıktığı gözlemlenecektir. Eğitim konusunda tamamen ücretsiz olan Rusya, zamanla asgari ücretin artırılacağını da işçilere söz vermiştir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.